Publisert:

tirs. 11 april 2023

Her er planene for nye Sundsøya

Sammen med PLG Holding AS, gleder vi oss til å ha fått lov til å erverve det som er som er kommunens absolutte indrefilet av eiendom.

Straumen, Inderøyas tettsted – og Norges mest attraktive by i 2020, har en sterk identitet knyttet til bygningsmiljø, og det er med ydmykhet vi har startet planarbeidet mot det blir en utvidelse av tettstedet, der vi bygger videre på Straumens kvaliteter; den menneskelige skalaen, gløttene mot vannet, salttakene,  fargene og bruken av tre. 

Sundsøya og Straumen definerer gjennomløpet mellom Borgenfjorden og Trondheimsfjorden. Mens man ynder å kalle Inderøya som Norges Toscana, har tettstedet Straumen karakter av en sørlandsby, med en sjarmerende trehusbebyggelse som strekker seg ned til sjøen. En undersøkelse utført av Trøndelag Forskning og Utvikling på oppdrag av Inderøy kommune og Riksantikvaren, viser at den særegne stedskarakteren har stor betydning for folks opplevelse og stolthet av å bo på Straumen, og at dette er kvaliteter de vil skal viderføres når tettstedet vokser. 

Noe av nøkkelen til gode bomiljøer ligger i forholdet mellom husene og uterommene med godt mikroklima.

Eiendommen strekker seg øst – vest mellom Sundet og den gamle Saga. Prosjektet på Sundsøya må fange selve «nerven» på stedet og utvikle kvalitetene med sjønærhet, nærheten til Straumen sentrum, og nærheten til friområdene på Straumsneset, med turstier og badestrender.

Frittliggende hus og grupper av rekkehus utformes og orienteres på en slik at alle kan få utsynssektorer til fjorden eller sundet. Leilighetsbyggene gis utforming og detaljering som gir et bidrag til miljøet når den blandes med småhusbebyggelsen.  Mot sjøfronten markerer den seg mer «offentlig» slik at den virker inviterende for besøkende til reiselivsbedriften og næringene på stedet. Gatemiljøet oppnår dermed noe av de kvalitetene man finner på bygningsmiljøet på Straumen. 

Hold deg oppdatert med nyheter fra oss

Bolig Norge AS


Org.nr. 923 733 345
post@bolignorge.no

Adresse


Sluppenvegen 19
7037 Trondheim

Sosiale medier